Brit

od roku 2012

Michaela Martinů

CHS Boxerů

Kynologii se věnuji od roku 1990, kdy jsem začala cvičit se svým prvním psem, boxerem bez průkazu původu, Tajpanem. S tímto psem jsem vstoupila do Záchranné brigády kynologů Praha. Tajpan byl pes na výcvik velmi složitý, okouzlila mě však jeho přátelská a veselá boxeří povaha, a tak jsem si plemeno německého boxera oblíbila a cvičím a chovám jej dodnes. Moje chovatelská stanice nazvaná po mém prvním boxerovi -Tajpan, byla založena roku 1993. Mým cílem není odchovat velké množství štěňat, snažím se produkovat štěňata kvalitní, s velkými předpoklady pro výcvik, přičemž důraz kladu, aby moje odchovy měly veselou a přátelskou povahu s duší psího gladiátora. Všechny své psy krmím tím, co pro ně považuji za nejlepší volbu, superprémiovým krmivem Brit Care, které mým psům co se týče nutričního složení a kvality naprosto vyhovuje. Toto špičkové krmivo také doporučuji štěňatům, která opuští moji chovatelskou stanici. 

Se svými psy jsem se  vždy aktivně věnovala výcviku, kromě výcviku záchranných psů trénuji své psy také pro sportovní kynologii. Ve sportovní kynologii se Tajpan boxerům daří, složili řadu zkoušek, včetně těch nejvyšších jako je IPO3, SchH3, ZVV3, ZZP3 či FH2. 

Také jsem se zúčastnila mnoha závodů, výběrových soutěží, Mistrovství světa boxerů Atibox, Mistrovství republiky záchranných psů a Mistrovství republiky boxerů. Kromě výcviku v rámci Svazu záchranných brigád kynologů ČR a výcviku sportovního byli moji psi také úspěšní na coursingových drahách. 

Zde jen několik nejvýše ceněných úspěchů: 

Sportovní kynologie: Mistr Republiky  boxerů - 2006 - Baskervill Buddha Tajpan. Tento pes se také 4x zúčastnil MS Atibox, byl účastníkem na VS a dále byl zápsán do České knihy rekordů jako pes s nejvyšším počtem složených zkoušek (celkem jich složil 45 různých). Dcera Baskervilla, Ballantines ze Samoty zátiší, vyhrála MS Atibox v kategorii IPO2 a několikrát se zúčastnila MS Atibox v kategorii IPO3.

Záchranářská kynologie: 5x účast na Mistrovství republiky záchranných psů, Svazem záchranných brigád kynologů ČR mi byla udělena II. výkonností třída.

Coursing: Potomci Barskervilla - Ballantines ze Samoty zátiší, Cayman Baskervill Next of Kin, Apokalypsa z Terezínské pevnosti - opakovaně získali v letech 2007-2017 tituly Mistr Republiky, Mistr Čech, Mistr Moravy,   Coursing Master. Balantines je jako první pes v historii držitelkou titulu Grand Coursing Master.

Od roku 1997 jsem posuzovala jako rozhodčí záchranné práce psů. Vzhledem k pracovnímu vytížení v současnosti záchranné psy na zkouškách neposuzuji. Od roku 1998 jsem také rozhodčí KJ Brno, kde  jsem se podílela i na tvorbě zkušebního řádu a snažím se svoji činností tento zkušební řád propagovat i nadále. V roce  2019 jsem získala odznak ČKS Vzorný výcvikář 1. třídy.  Jsem členem ZKO Roudnice Slavín, kde pravidelně pomáhám s organizací soutěží.

Se svými boxery se věnuji i výstavám a ani tam nejsou naše výsledky nejhorší, výše zmíněný Baskervill byl i několikrát vyhlášen Nejlepším veteránem výstavy a nejenom Klubové, ale i MVP a NVP a na klubových výstavách získal opakovaně titul Nejlepší plemeník výstavy a v 9letech i titul nejvyšší BOB. Český šampion, Klubový šampion, Grandšampion, Junior šampion, Polský, Slovenský, Veterán šampion, Nejlepší pes výstavy,  to jsou asi nejvyšší tituly získané mými psy.

V současné době připravuji na výstavní a závodní kariéru fenku Karkulku Tajpan a vzhledem k tomu, že kromě boxerů mě velmi okouzlilo trochu podceňované plemeno Petit Brabancon, česky brabantík, tak bych v budoucnu ráda vystavovala i chovala toto úžasné plemeno. 

Samozřejmě, že i v budoucnu budu své psy krmit tím nejlepším, superprémiovým krmivem od firmy Brit. 

Články ambasadora

Jak probíhá výcvik záchranářských psů?

O tom, co všechno obnáší záchranařina a jací psi jsou pro hledání lidí v troskách domů vhodní, jsme psali v minulém článku. Téma je ale natolik zajímavé, že jsme se rozhodli se ještě více zaměřit na samotný výcvik psů, tedy na jeho průběh a co...

Záchranařina aneb psí pomocníci

Jsou otázky, které se člověku honí hlavou, pokud vidí psy, kteří pátrají po lidech ztracených v lese, zavalených v sutině zřícené stavby či tonoucích v přehradě. Jak složité je pro psa takového člověka najít? Dokážu psa pro tuto činnost sám vycvičit?...

Specifika výcviku obrany u boxerů

Výcvik obrany je proces, kdy se u psa snažíme podpořit a rozvinout kořistnický pud, přičemž rozlišujeme obranu pro praxi a sportovní účely. V případě sportovní obrany je pes ovladatelný a nejedná se o bezmyšlenkovité podněcování agresivity vůči svému...

Úskalí pozitivní motivace při výchově boxerů

Zní to krásně: pejskovi zadáme úkol nebo povel, on jej splní a dostane za to pamlsek nebo odměnu. V ideálním případě to nezůstane pouze u jednoho okamžiku, ale stane se základem celého výcviku pejska, z něhož se pomocí pozitivní motivace stane...