Pár tipů, čím překvapit kočku pod stromečkem

Jistě při shánění vánočních dárků myslíte i na své kočičí členy domácnosti. Ostatně kdyby ne, oni by vám to nikdy neodpustili :).

Kočky se do přípravy Vánoc ochotně zapojují. Pomáhají péct i zdobit cukroví, nechybí u zdobení stromečku a rozhodně si nenechají utéct balení dárků. Za všechnu tu námahu si určitě nějaký ten dárek zaslouží. Jestli si stále lámete hlavu nad tím, co koupit kočce pod stromeček, a čím ji překvapit, nabízím vám pár tipů:

Hračky

Čím hlučnější a voňavější, tím lepší. Žádná z koček určitě nepohrdne hračkou se šantou kočičí (catnipem) nebo pískací myškou. Vybírat můžete z nekonečného množství chrastících míčků, míčků s rolničkou, pískacích myšek nebo běhacích a vibrujících myšek. Radost jí uděláte i laserem.

 

Nebo můžete trochu zainvestovat a koupit takzvanou chytrou hračku. Jde o automatické hračky, které si s kočkou hrají samy. Spousty jich najdete třeba od firmy FroliCat. Jsou to automatická mávátka, lasery a podobně.

 

         


 

Pamlsky

Kočičky cukroví nemohou, a proto bychom neměli zapomenout i jim na Vánoce koupit nějaké ty dobroty. Nejlepší a nejzdravější volbou budou určitě masové pochoutky nebo sušené maso. Vybírat ale můžete i z různých past a krémů, bonbonků nebo křupavých polštářků.


Odpočívadla

Vašeho chlupatého společníka určitě v těchto chladných dnech potěší odpočívadlo na topení. Alternativou může být odpočívadlo na parapet, aby měla kočička v pohodlí výhled z okna. Existují i typy s přísavkami, které instalujete přímo na okno do libovolné výšky. Za něj vám kočka jistě poděkuje.

  


 

Škrabadla

Spousta koček si oblíbila kartonová škrabadla. Životnost sice nemají nejdelší, ale tomu odpovídají i pořizovací náklady. Tento typ škrabadel používá i většina koček, která se jinak ostatním druhům vyhýbá. Navíc do škvírek kartonu můžete nasypat šantu, čímž je zájem zaručen.

 

        

Kočka

Nebo vaší kočce pořiďte kočku. Většina z nich je hodně společenských a uvítá dalšího kočičího parťáka, se kterým se zabaví v době vaší nepřítomnosti. Takové rozhodnutí si ale velmi pečlivě rozmyslete. Vezměte v úvahu povahu vašeho chlupáče. Zamyslete se i nad tím, co vše by se mohlo změnit i pro vás. Pokud si nejste jistí nebo do Vánoc nenajdete takovou kočku, která by si sedla s tou vaší, rozhodnutí raději odložte. Nejde přeci jen o dárek, který po měsíci vyhodíte, když si s ním kočka přestane hrát.

 

Největší radost ale kočičce určitě uděláte, když jí budete věnovat dostatečnou pozornost. Každý den si vyhradíte čas na to si s ní hrát, mazlit se a dovádět. Ovšem podle jejího harmonogramu samozřejmě, až si ona udělá čas na vás :).

Související články

Jak psovi pomoci během horkých dní

Kdo by nemiloval léto? Dny plné slunce, dnů strávených u vody nebo teplé večery v parku či na terase. Jsou však dny, kdy je horko nesnesitelné jak pro nás, tak i pro naše čtyřnohé parťáky. Během těchto dní zkoušíme všechny způsoby, jak si od tepla...

Psí hrdinové v ČR i ve světě

Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka. Jsou to naši nejvěrnější kamarádi, kteří by pro nás udělali, co nám na očích vidí. I mezi psy jsou navíc hrdinové, kteří zachraňují lidské životy nebo jim pomáhají se zvládáním každodenních...

9 věcí, které kočky milují!

Každý majitel kočky ví, že tato elegantní a na první pohled nezávislá zvířátka mají své jedinečné zvyky. Pokud chcete své kočce udělat radost, je dobré vědět, co opravdu miluje. Přinášíme vám devět nápadů na věci, které by v životě vaší kočky...

Nejlepší způsoby, jak oslavit narozeniny vašeho psa

Pravidelně slavíme narozeniny svých blízkých kamarádů nebo rodiny. Ale co náš čtyřnohý parťák? I narozeniny našich věrných psích kamarádů si zaslouží pořádnou oslavu! A pokud nevíte, kdy se váš pes narodil, můžete například oslavit den, kdy jste si...

Život s hluchým psem

Máte pocit, že vás váš pes ignoruje a neposlouchá na zavolání? Je možné, že se u něj rozvíjí problémy se sluchem. Přestože může být život s hluchým psem výzvou, neslyšící psi mohou žít normální život plný radosti. Je ale potřeba, abyste se naučili,...

Když vašeho psa trápí zažívání

Trápí vašeho pejska problémy se zažíváním? Nebojte se, nejste v tom sami! Zažívací a střevní potíže jsou jedněmi z nejčastějších důvodů návštěv ordinace veterináře. Nepříjemné symptomy jako průjem, zvracení nebo nadměrná plynatost mohou být způsobeny...