Brit

od roku 2018

Marta Kozáková

Agility, CHS grifonků a brabantíků

Psi provázeli můj život už dlouhou řadu let, ale setkání s brabantíkem bylo osudové.

CHS z Kamenické tvrze byla zaregistrována pod reg.č. 1079/12 v lednu 2013 pro fenku brabantíka Baghiru z Karolínčina království. 

Naše chovatelská stanice nikdy nebude množírnou a velkovýrobou štěňátek!!!  A pokud se nám povede nakrýt a odchovat několik prcků, budou vymazlení a opečovávaní s láskou, jakou si tito pejskové pro jejich velkou lásku k lidem a své rodině zaslouží.

Díky své povaze dělat páníkovi radost se dokáží naučit spoustu věcí.  A co jim opravdu jde a s čím mám sama zkušenosti je agility.  Ve své kategorii dokáží zazářit  a na jejich běh je radost se podívat. I když to není přímo plemeno typické pro agility, tak dokáží dosáhnout krásných výsledků a stát i na "bedně".  Ale to je jen taková třešnička na dortu. Moje první brabantička  Ajša byla první brabantík u nás, který běhal na MR ČR v agility. A další  fenky se staly mistry republiky v agility pro plemeno grifonek a brabantík.

S jednou fenkou, kterou agility moc nezaujalo, ale je velmi kontaktní a mazlivá se věnujeme Canisterapii.

A protože mám CHS objevuji se svými fenkami i na výstavách.

Články ambasadora

Psí agility: Co všechno to obnáší?

Psí agility je disciplína, která pro pejsky i psovody znamená spoustu pohybu, ale také zábavy. Kromě toho utužuje vztah mezi majitelem a zvířetem a také se díky ní pes naučí novým dovednostem. Výhodou agility je i to, že provozovat je může úplně...