Brit

od roku 2012

Jaromíra Sojková

CHS BSP

Již od roku 2000 se zabývám chovem plemen bernský salašnický pes (dodnes), appenzellský salašnický pes (chov již ukončen) a hovawart (chov již ukončen).
V chovatelské stanici Queen Elsa a Bohemia Bernica se věnuji velmi aktivně odchovu štěňátek. Vždy, když pak odcházejí naši odchovanci „do světa“, jsou plně krmeni Brit Care Puppy Lamb & Rice. Na cestu dostávají štěněcí balíček zn. Brit Care a všechny odjezdové fotografie prezentujeme s celou výbavou a ve většině i 12kg pytlem granulí. V manuálu, který každý dostává ke štěňátku, doporučuji značku Brit a to nejen puppy, ale i další řady, podle věku psa. 

Jsem dlouhodobě aktivní v kynologii, jak ve sportovní oblasti, tak v chovatelské. Byla jsem mnoho let předsedkyní ZKO Žižice. Na našem kynologickém cvičišti prezentujeme značku Brit na bannerech, na budovách i oplocení cvičiště. 

Se svými psy jsem se aktivně věnovala sportovní kynologii a složili jsme společně řadu zkoušek z výkonu. Současně jsem se zúčastňovala kynologických závodů a věnovala jsem se výcviku vodních záchranářských prací se svým psem. 

V současné době je v Žižicích kynologické centrum, kde dělám výcvikářku v psí škole a školce Elsa a zabývám se hlavně výcvikem štěňátek a pomoci jejich majitelům s výchovou a výcvikem.
Pomáhám jako kynologický konzultant v oblastech výchovy, výcviku, výživy a socializace psů. Řada chovatelů a majitelů psů se na mě obrací s žádostí o radu při porodu a odchovu štěňátek nebo výchově štěněte. 

Jsem aktivní v chovatelském klubu švýcarských salašnických psů, který má okolo 800 členů. Jsem členkou chovatelské komise, jezdím na kontroly vrhů štěňátek, zúčastňuji se bonitací a současně jsem členkou redakční rady klubu, kde spolupracuji pravidelně na klubovém zpravodaji, který vychází 2x do roka a klubovém stolním kalendáři, který vychází vždy 1x do roka.
Mnoho let jsem také, ve funkci ředitelky organizovala klubové výstavy v počtu téměř 400 zúčastněných psů. Současně jsem se podílela na organizaci výročních slavností klubu švýcarských salašnických psů.
Organizuji poradní kruh na svodech mladých psů klubu, kam mohou přicházet majitelé se svými mladými psy a kde se snažíme jim poradit ve všech oblastech života s jejich mazlíčky. 

Již 20 let pořádám pravidelně pobytové výcvikové tábory, vlastně rodinné dovolené se psem, spojené s výcvikem. Současně prodloužené jarní a podzimní víkendy a také jsem několik let pořádala letní dovolenou se psy. Na všech těchto akcích prezentujeme značku Brit, vždy po celém areálu rekreačního zařízení, kde momentálně jsme. Na pravidelně pořádaných závodech, soutěžích a tradiční táborové výstavě dostávají všichni účastníci krásné ceny věnované značkou Brit.
Články a fotografie z těchto akcí pak prezentuji na webových stránkách naší chov. stanice, táborů a víkendů, na stránkách na sociálních sítích a také ve skupinách k tomu určených. A také velmi obšírně vždy ve všech klubových zpravodajích. 

Současně publikuji články v různých časopisech a novinách, kde se snažím, v rámci možností, prezentovat značku Brit.

Články ambasadora

Pes v autě: Jak zajistit jeho bezpečnost?

Pro jízdu se psem dnes existuje celá řada výrobků a vychytávek, které zajistí, že pejska s sebou můžeme bezpečně vozit i na delší cesty. Na bezpečnost jízdy byste ale měli dbát i v případě, že jedete pouze pár kilometrů. I na takové cestě se vám...