Carnilove

od roku 2019

Petr Zoubek

Lovecký vycvik a chov loveckách plemen

Jmenuji se Petr Zoubek a s kynologií jsem začal v roce 2000, když jsme si s rodinou pořídili našeho prvního maďarského ohaře, Aidu, díky níž jsem kynologii doslova propadl. Postupně mě začal výcvik psů zajímat, zkoušet různé způsoby výcviku, učil jsem se nejprve na svých psech a později jsem začal cvičit i další psy. 

Zanedlouho se k nám dostala dvouletá fena Gordon settra, se kterou jsem slavil první velké úspěchy, a to výhru prestižního lovu jednotlivců Svatý Hubert. V této době jsem připravoval již cizí psy na vodní, lesní i všestranné zkoušky, účastnil se různých memoriálů a field trailů. V roce 2003 jsem založil svou chovnou stanici VIA LUCIS a odchoval první vrh MOK.  

Když jsme se v roce 2008 odstěhovali z města na venkov, kde jsme měli velikou zahradu, bylo jasné že se smečka začne rozrůstat. Proto když mi chorvatský chovatel NKO, nabídl dvě talentované feny, neváhal jsem ani chvilku. Baví mě pracovat se psy z různých zemí a chovů.

Vedle výstav, zkoušek a honů jsem se začal účastnit více field trailů jak u nás tak hlavně po celé Evropě, v této disciplíně se mi dařilo a to mě motivovalo dál. Více méně jsem u trailů zůstal a snažím se k nim vychovávat své psy. Můj největší životní úspěch zatím přišel v roce 2016, kdy jsem se v Dánsku stal mistrem Světa v lovu s ohaři. Se psy pracuji už dlouhou dobu na to, abych věděl že klíčem k úspěchu je dobrá kondice, a to mají moji psi díky krmivu Brit a proto jsem rád, že jsem ambasadorem této značky a mohu ji na svých cestách propagovat.

Naše chovná stanice odchovala sedm vrhů a já jsem za ta léta měl možnost pracovat s více než 80 různými psy a nepřestane mě to asi nikdy bavit. Dnes mám ve své smečce 11 ohařů – německé, francouzské a maďarské. MOK jsou moje srdeční záležitost, právě kvůli jejich povaze, a proto mám již čtvrtou generaci mých štěňat a zase Němci jsou pro mě posledních pár let nejlepší pracovní parťáci. Každý ohař je jiný a to je to co mě na nich již 20 let baví.

Články ambasadora