Carnilove

od roku 2015

Jitka Duffková

Sportovní kynologie + rozhodčí + chov

Kynologii se věnuji od roku 1984, kdy jsem si pořídila svého prvního psa NO. Sportovní kynologii dle mezinárodního zkušebního řádu IPO (dnes IGP) jsem se začala věnovat v roce 1991a v roce 1996 jsem se svou fenou poprvé postoupila na MR IPO a obsadila pro mě v té době neskutečné 19. místo. Se svými psy jsem složila nespočet zkoušek z výkonu, jsem účastník mnoha výběrových soutěží cca 23x MR IGP 10x, MMČKNO 10x. Největším úspěchem je pro mě účast -  2x Mistrovství světa FCI a 5x Mistrovství světa WUSV. V roce 2016 na WUSV v Meppenu jsem se psem Alex z Kristova umístila na úžasném 11 místě v jednotlivcích a prvním – zlatém v družstvech. ¨ Momentálně mám v přípravě na závodní kariéru dva mladé psy.

Chovu německých ovčáků se věnuji od roku 1991 kdy jsem si pořídila svou první fenu. Vlastním chovatelskou stanici německých ovčáků "DUFFMAR" a německý ovčák je pes, který mě provází po celou moji kynologickou kariéru. Chov pro mě není prioritou, protože všechny feny, které byly použité k chovu, také vrcholově závodily, takže moc prostoru pro štěňátka nebylo. V současné době mám pouze jednu chovnou fenu – Onyxia van Blutsenhof, s kterou jsem se v loňském roce zúčastnila MS WUSV v italské Modeně. 

V Českém kynologickém svazu vykonávám funkci rozhodčího 1. třídy a od letošního roku jsem na seznamu pro Mezinárodní rozhodčí. Posuzovala jsem oddíl poslušnosti na výběrových soutěžích, MR IPO, MMČKNO, MR belgických ovčáků a MR RTW. Letos jsem dostala pozvání k posuzování od pořadatelů CACIT Dobříš a CACT Vrbičany.

Články ambasadora