Carnilove

od roku 2019

Bebrovi

Mushing

Já a můj manžel Patrik se věnujeme závodům psích spřežení. Závodíme s plemenem Sibiřský husky a od letošní sezóny i s tzv. Evropským sáňovým psem (křížencem ohařů). Naše smečka se skládá z 9 sibiřských husky a jedné „ohařky“. Věkové rozmezí je velké od dvouletých psů až po 13ti leté babičky. 

Dle možností a výkonnosti psů jezdíme v různých kategoriích. SC1 1 (1-2 sibiřský husky – koloběžka),
C1 (do 4 sibiřských husky – tříkolka), B1 (do 6ti sibiřských husky – čtyřkolka). Letos poprvé zařadíme kategorii BKJ – M (kolo s jedním psem – muži). Naše sezóna pomalu začíná v září a končí březnem. 

Závodům se věnuji přes 20let, můj manžel o něco kratší dobu. Za dlouholeté závodění máme mnoho vítězství a titul Mistrů republiky. Účastníme se závodů jak v České republice, tak i v zahraničí. Zkušenosti mě ale naučili mnohem více, než jen vyhrát. Výhra je pro mě každý, ve zdraví dojetý, závod. Trénink, kde psi pracovali jak měli a vidím na nich radost z pohybu. Natěšenost a nedočkavost, když vidí jak připravuji postroje, káru, šňůry….pobíhají v kotci a štěkají na mě (dělej už chceme jet), to je pro mě největší odměna, že já i oni to děláme, protože nás běhání opravdu baví.
Příroda, les, psi, ticho….:-)

Co se týká aktivního chovatelství, tam mi zatím nebylo moc přáno. Po 20ti letech jsem loni uchovnila psa a letos vypadá velmi nadějně fenka. Za moji dlouho letou éru jsem ještě svoje vlastní štěňata neměla. Buď jedinec měl, vždy nějakou „vadu“(výšku, oči, kyčle) a nebo jsem ho nepustila do chovu já, kvůli špatné povaze. Držte palce, třeba se mi splní další sen a na jaře 2021 budu mít vlastní štěňátka.

Samozřejmě se neobejdeme bez kvalitního krmení a výživových doplňků. Někdo si možná řekne, že je to klišé, ale není. Sportovec, který dostane, co potřebuje vydrží mnohem déle žít svůj aktivní a sportovní život. Vše na jednom místě jsem našli u firmy Vafo.cz…Krmení Carnilove u nás konkrétně Divočák a Jehněčí, z pamlsků nejvíce psům chutnají kachní kostičky, na návodech dáváme k napájení konzervy (druhy střídám) a výživové doplňky od Canvit – Chondro Super, Aminosol, Yucca (bez těchto 3 věcí už sezónu nezačínám).

Dále patříme k pořadatelům závodů psích spřežení ve Stochově u Kladna a aktivně se zapojuji i do dění v klubu čistokrevných psů, kde jsem ve výboru. 

 

Za tým psího spřežení Holoubkov Anita Bebr